Lindas blogg
Vardagar - tävlingar - mina tankar kring hästars välbefinnande

 

Nu fyller vi gården med hästar igen, bara tre kvar som ska komma hem igen. Men de kommer under kvällen.

Den som har ändrat sig mest under sommaren är lilla Daydream. Hon är nu lika stor som sin mamma Ezmeralda. Så hon kommer nog bli några cm större än henne när hon växt färdigt. 
Nu är jag ju partisk i frågan, men jag tycker hon är väldigt fin att se på :-)

Planen med hennne nu som två åring är att börja jobba med henne från marken. Longera - tömköra - löshoppa och göra henne sadelvan. Så hon är väl förberedd när det är dax att börja sitta på henne. 

 

Läs hela inlägget »

Så underbart att vara hemma med hela familjen igen.
Att få mocka i stallet och att gå från solstolen med en bra bok i öronen till fullt blås med hästen ute i skogen sååå härligt.

Idag firar dessutom jag och min man 13 årig bröllopsdag <3 tänka sig vad tiden går......

Tänk på att vårda och vara tacksam för det du har, det är så lätt att ta sin omgivning förgivet. 

Ha en riktigt goe måndag :-)


 

Läs hela inlägget »

Jag och min man avslutade semestern med en tripp till Grekland :-) Men nu är vi hemma igen och sätter igång med allt som ska göras..... ikväll kommer ett nytt sista gäng lägerdeltagare för denna sommaren.

Men jag har kanske lite att förklara när det gäller att Corre inte kom till start i Gislaved..... Man kan säga att jag tog lite väl mycket semester och glömde av hans vacination så han var inte startberättigad.  Så jäkla onödigt, blir så trött på mig själv.... Men gjort är gjort och sprutan är nu tagen så han kan nu tävla igen. Så nästa söndag åker vi till Halmstad där både Ebba och Johanna ska hoppa.

När det blev som det blev i Gislaved så startade Ebba en klass på Frasse istället och det gjorde hon riktigt bra, satte en nolla i 100 cm :-)
 

Läs hela inlägget »

I söndags var det äntligen dax för Doris och Ebba att komma ut på tävlingsbanan. Första gången för dem två tillsammans. Måste säga att denna ponny är väldigt snäll i all hantering allt ifrån tvättning av hela henne till att uppföra sig exemplariskt på tävlingsplatsen. Pigg och taggad i ridningen, men lydig. Hon hoppade två klasser och felfri i första runda på 80 cm, lika fin runda i 90 cm. Bara ett litet nedslag, men flytet i rundorna var riktigt bra.
Om det blir fler tävlingar för dem två får vi se, för nu lägger vi ut henne på annons. Är det någon som vill veta mer om henne så tveka inte att kotakta mig :-)
 

Läs hela inlägget »

Idag var det intervall träning på schemat för Corre, Frasse och Doris. Jag, Ebba och Johanna var ute i det härliga rid vädret nu på kvällen. På bilden ser ni Ebba och Johanna flyga fram. Jag och Doris vilade denna gång, eftersom hon ska tävla på söndag så fick hon inte köra lika många gånger som de andra.
Viktigt att se till att hästarna har ork nog för tävlingarna vi åker på.
 

Läs hela inlägget »

Du måste ta eget ansvar för din utveckling här i livet, vad det än gäller. Men håller vi oss till ridningen så menar jag att du kan omge dig av duktiga och kompetenta tränare, fina hästar mm. Men om du rider en träning och så fort den är färdig inte tänker mer på den så får du inte så mycket ut av den som du skulle kunna.  Detta gäller er alla, ni som tävlar och ni som rider på ridskola en gång i veckan och alla där emellan. Att ta sig tid att reflektera över träningen vad som gick bra och vad som behöver arbetas vidare med. En väldigt bra sak är att skriva ner några punkter som tränaren / ridläraren sagt under träningen för att komma ihåg vad det är du ska fokusera på i din träning till nästa gång. Rider du bara en gång i veckan kan du inte träna med en häst mellan lektionerna, men du kan tänka på det som du behöver ändra på i din ridning även om du inte sitter på hästen. Tex om det är dina händer du får mest påminnelse om så kan du tänka på det även när du inte rider.  Ju mer tanke du ägnar åt det som du ska förändra dessto snabbare blir det förändring. 
Jag behöver tänka på att galoppera på i jämn takt när jag ska hoppa, det övar jag på mycket utan häst. I det mesta jag gör, går, mockar,kör bil mm. Du kan försöka hålla jämn takt i det mesta du gör när du väl tänker på det ;-) när du har tänkt och gjort det tillräckligt mycket så sitter det där utan att du behöver fokusera på det. Men det tar tid och de flesta av oss ger upp innan resultatet har kommit. Det finns inga genvägar till att bli bättre......

Läs hela inlägget »

Idag åkte jag och Ebba med Corre till Värnamo och träning för Björne. Detta var första träningen för någon utanför familjen :-)
Träningen gick riktigt bra och Ebba fick till ännu bättre ridning på honom, även om inget är dåligt så finns det alltid saker att förbättra.
Björnes ord om Corre var " en ambitiös häst som du kommer få väldigt rolig tillsammans med"
Även om vi är helt övertygade om att vi faktiskt hittat en riktigt bra häst så är det så skönt att höra det från proffsen också :-) sen vet vi ju alla att vad som helst kan hända på vägen...... Men man måste våga sätta upp mål och drömmar..... och sträva efter detta. Träna träna och träna lite till ;-)
 

Läs hela inlägget »
Frasse :-) Frasse :-)

Jag har dragit på mig en ordentlig förkyling med en hemsk hosta, vilket inebär att Ebba får rida hästarna själv. Jag var däremot med och hjälpte henne med dem.

Ebba hade lagt upp ett pass med en väldigt bra övning, som hjälpte de tre hästarna med deras olika svårigheter.

Övningen gick ut på att rida en stor åtta på hela banan. På ena kortsidan fem travbommar på böjt spår och på andra kortsidan fem galoppbommar på böjt spår. I mitten två korridorer att pricka in. 
Hon började med Doris som behöver denna övning för att inte bli för het, utan komma till avslappning direkt vid övergångarna. Vilket gick riktigt bra, Ebba har verkligen gjort ett toppen jobb med henne.

Frasse var sen på tur och med honom ligger fokus på framåtbjudning och få honom att ta jämt stöd på bettet så han inte lägger huvudet på sne. Övningen hjälper dig att få hästen att tänka framåt och konsentrera sig på rätt sak. När det kommer trav eller galoppbommar tvongar det hästen att ta ut steget och tänka framåt istället för som Frasse vill, springa och hitta på mycket annat ;-)  När de gjordt övningen i båda varven blev Frasse väldigt fin att rida, rak och fin. Vilket inte är det lättaste med honom. När man har bommar att rida över och emmelan tvingar man sig som ryttare att verkligen vara noggrann och märker direkt om man glömmer någon hjälp.

Sist ut var det Corre och fokus på honom ligger på att få honom lugn och följsam. Han blir lite stressad av trav och galoppbommar så vi anpassade övningen lite till honom. Vi tog bort en travbom och galoppbomarna behöll vi bara den första och sista bommen så fick hon öva på att ha tre galoppsprång emellan.
Corre fick göra en extra övning, hoppade tre små hinder på åttan för att Ebba fokuserar mycket på att öva anridningar och avståndsbedömning. 
Övningen var helt klart svårast med Corre..... men med tanke på att Ebba bara haft honom i knappt fyra månader så är det inte så konstigt.

Vi avslutade alla med att ta några språng på ett smalhinder för att öva inramning, vilket inte är det lättaste ;-)


 

Läs hela inlägget »

Några varma dagar i Falsterbo med många fina hästar att titta på och många duktiga ryttare att studera.

Vi var där och såg Peder vinna Grand Prix klassen, vilken ryttare han är......

Men även söndagen nation cup var ju hur spännade som helst. även om vi följde den från tvsoffan. Vilket lag.... så duktiga, stort grattis till segern.
Det gick ju precis lika bra i dressyren.... guld till det laget också :-) Tänk att vårt lilla land är så duktiga på ridsport. Vi har många förebilder att se upp till.

Vi tillbringade lite tid vid framhoppningsbanan i Falsterbo, jag tycker det är väldigt intressant att se hur proffsen gör innan dem visar upp sig på banan.

Som vanligt fanns det hur mycket som helst att shoppa loss på, men i år behövde vi inte så mycket. Så det blev sparsamt med shoppandet :-)

Läs hela inlägget »

Igår var vi iväg med Nala till denna fina hingsten :-) så om allt går som det ska kommer vi få ett litet Nala föl nästa sommar. Pontiac är en godkänd b-ponny welsh hingst.
Så om vi har tur så får vi två föl nästa sommar <3

Eftersom det är svårt att hitta bra ridskoleponnys så får vi försöka avla fram dem själva :-)
Det är ju snart tid att börja med Daydreams inridning, så spännande. 

Läs hela inlägget »