-

Ja.... Ibland är dem verkligen svåra att förstå sig på dessa hästar.
Jag var på dressyrtävling i Värnamo igår. Thyra var hur fin som helst när vi red fram på den nya stora utebana. MEN när vi kom in i ridhuset fanns där ett helt otroligt skrämmande monster på ena kortsidan ( jag tyckte att det var två vanliga människor vid ett bord ) men en helt annan sak för Thyra.
Så läskiga att hon tyckte det var bättre att stegra och hoppa runt istället för att gå nära...... lika dant varje gång vi närmade oss domaren eller monstret....
Det kändes som det längsta program jag någonsin ridit trodde aldrig jag skulle komma till sluthälsningen ;-)

När vi kom ut ur ridhuset blev hon from som ett lam, var super avslappnad och stod prickstilla när jag sadlade av. Hade inte behövt hålla i henne. Transporten klev hon rakt på utan minsta uns av tvekan. Vilket hon haft de sista gångerna  vi lastat.... ni som vet hur hon brukar vara förstår att detta inte är likt henne.

Men men jag hade ju ett försök till inne på banan och då var mitt mål att inte låta henne komma undan med att stanna och stegra hon skulle tänka framåt.... med mycket mycket övertalning och väldigt tydliga hjälper kunde vi nästan rida rätt väg om än en häst som var spänd till spricknings gränsen.
Ja det är bara att bryta ihop och komma igen....... Så undrar ni varför det kommer stå ett bord med lakan över i ridhuset så är det bara jag och Thyra som övar ;-)
Men jag tycker om henne ändå !

-

-

-